Nieuwe testopstelling meet effect luchtreiniging én ventilatie in kleine ruimtes

Brede samenwerking in aerosolenonderzoek

In de afgelopen maanden heeft onze luchtreiniger-leverancier PlasmaMade® veel waardevolle onderzoeken gedaan. Dat kan het bedrijf niet alleen. Daarom is het prachtig om te zien dat instanties als de TU Eindhoven, Johan Cruijff ArenA, Team Jumbo Visma en Microsoft meewerken aan het aerosolenonderzoek. De bedrijven versterken elkaar, wat de kwaliteit en snelheid van onderzoek verhoogt.

Nieuwe stap richting virusvrije lucht voor kleine binnenruimtes

Tot nu toe is er vooral onderzoek gedaan in grotere ruimtes, zoals een sportcentrum en zelfs een voetbalstadion. PlasmaMade® heeft nu een nieuwe stap in het onderzoek gezet. In het hoofdkantoor is een bijzondere meetopstelling neergezet, die een kleine ruimte zoals een vergaderkamer of klaslokaal nabootst. De ruimte is compleet ingericht met ventilatiesysteem, luchtreiniger en aerosolenverspreiders om de aanwezige mensen te simuleren. In de ruimte staan 99 sensoren die bijna 300.000 meetpunten per minuut bieden. Bekijk de ruimte hieronder:

Weer veilig binnen samenkomen, ook in kleine ruimtes

Het doel van deze nieuwe meetopstelling is om de effectiviteit te bepalen van luchtreiniging in combinatie met ventilatie, specifiek voor kleinere ruimtes. Verlaagt deze combinatie het aantal rondzwevende speekseldeeltjes (aerosolen) veel, dan worden ook de meeste deeltjes verwijderd die het coronavirus bij zich dragen. PlasmaMade®, de TU Eindhoven en hun partners willen na het onderzoek nóg betere voorlichting kunnen geven aan bedrijven, scholen en iedereen met kleine binnenruimtes over de beste inzet van ventilatie en luchtreiniging. Alles voor gezonde, virusvrije binnenlucht!

Luchtkwaliteitmeting en testplaatsing met een PlasmaMade® luchtreiniger ontvangen? Klik dan op de knop hieronder.

Gratis testplaatsing aanvragen