Wetenschappelijk onderzoek: alleen ventilatie is niet genoeg tegen luchtverspreiding coronavirus

18 keer hoger risico om schadelijke aerosolen in te ademen in volle binnensport-accommodaties

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek toont aan dat alleen ventilatie niet genoeg is in de strijd tegen het coronavirus in binnensportruimtes. De Technische Universiteit Eindhoven ontdekte dat sporters tot wel 18 keer zoveel risico lopen om vervuilde aerosolen in te ademen. Het onderzoek wijst verder uit dat een combinatie van ventilatie met luchtreiniging de concentratie aerosolen in de lucht met maar liefst 80 tot 90% verlaagt. Deze combinatie is energiezuinig en is daarom geschikt voor allerlei binnenruimtes. Luchtreinigers zijn daarom ook een uitkomst voor bedrijven waarbij personeel niet thuis kan werken.

Vraag gratis testplaatsing luchtreinigers aan

Aerosolenonderzoek in Studentensportcentrum Eindhoven: ventilatienorm Bouwbesluit onvoldoende, 80-90% aerosolenreductie met luchtreinigers

Het voldoen aan de ventilatienormen van de Nederlandse overheid is geen garantie dat de lucht in gebouwen voldoende vrij is van aerosoldeeltjes. Ook bij gebouwen die voldoen aan het Bouwbesluit kan bij intensief gebruik, zoals tijdens het sporten, de concentratie van aerosoldeeltjes flink toenemen. Dit is de belangrijkste conclusie van experimenten die de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft uitgevoerd in een fitnessruimte van het Studentensportcentrum Eindhoven. Hoofdonderzoeker Bert Blocken concludeert dat een combinatie van ventilatie en innovatieve luchtreiniging een goede voorzorgsmaatregel kan zijn voor veilig en verantwoord sporten, zelfs tijdens de coronapandemie. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Building and Environment.

Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking tussen de TU Eindhoven, Sportinnovator en PlasmaMade, fabrikant van de RECO Luchtreiniger. Daarnaast waren de gemeente Eindhoven, Isala Ziekenhuizen, Go2Sure,  NOC*NSF, het ministerie van Defensie, Ansys en de Avicenna Alliance for Predictive Medicine bij het onderzoek betrokken.

Download Nederlandse onderzoekssamenvatting

Luchtreiniger kopen of leasen: ideaal voor sportclubs en bedrijven met personeel dat niet thuis kan werken

Ook gezonde binnenlucht bieden aan uw personeel en klanten? RECO Luchtreiniging biedt 2 financieringsopties: kopen en leasen. Welke optie u ook kiest, u krijgt altijd een compleet servicepakket gratis:

  1. Eén week testplaatsing
  2. Luchtkwaliteitmeting
  3. Advies op maat voor uw ruimte
  4. Transport en plaatsing

Gratis testplaatsing aanvragen

Leasen: lage maandelijkse kosten

Met onze lease-optie betaalt u slechts € 25,- per week en profiteert u 4 jaar lang van schone binnenlucht met een RECO Luchtreiniger. Daarnaast regelen we ook het onderhoud tijdens de leaseperiode.

Leasen is bijvoorbeeld aantrekkelijk voor sportscholen, die al een tijd dicht zijn en de investering liever spreiden over een langere periode. Interesse in deze financieringsoptie? Vraag alvast een gratis luchtkwaliteitmeting en testplaatsing aan, dan plannen we deze in zodra u weer open mag!

Gratis testplaatsing aanvragen

Kopen: investering voor blijvend schone binnenlucht

Door een luchtreiniger aan te schaffen bent u direct eigenaar en profiteert u van 2 jaar garantie. Hiermee biedt u uw werknemers en klanten ook op de lange termijn een schone, gezonde binnenlucht.

Kopen is bijvoorbeeld aantrekkelijk voor bedrijven met personeel dat door de aard van het werk niet thuis kan werken en hierdoor meer risico lopen om besmet te raken. Een gezonde binnenlucht verhoogt de productiviteit en verlaagt ziekteverzuim. Luchtreinigers zijn dus niet alleen waardevol tijdens de coronapandemie, maar ook daarna!