Wat is luchtreiniging en hoe werkt het?

Wat is luchtreiniging?

Luchtreiniging is een techniek die door filtering de lucht zuivert van onder andere virussen, geuren, pollen en allergenen (Wikipedia). Het apparaat dat vuile lucht aanzuigt en deze gezuiverd weer uitstoot, wordt een luchtreiniger genoemd. Er zijn verschillende typen luchtreinigers in omloop, met ieder weer hun eigen effect, capaciteit en toepassing. Zo heb je luchtreinigers voor particulier, commercieel en industrieel gebruik. De werking van een luchtreiniger hangt af van de filtertechniek(en). De RECO luchtreiniger werkt met een viervoudige filtertechniek.

De techniek achter de RECO luchtreiniger

  1. Het eerste filter is een plasmafilter dat geïoniseerd plasma (O3) onttrekt aan O2-groepen in de lucht. Ook vindt er waterstof-ionisatie plaats.
  2. Het tweede filter is een nano-glasvezelfilter dat grove verontreinigingen opvangt dankzij een glasvezelmat. Die mat wordt elektrostatisch geladen.
  3. Het derde filter is een elektrostatisch filter met 2 metalen kernen. Deze kernen schakelt de grove verontreinigingen uit door elektrische ontlading. Dit wordt ook wel ESD genoemd.
  4. Het laatste filter is een actief koolstoffilter. Dit filter vangt vrijgekomen ozongroepen op zodat er alleen zuurstof, koolstofdioxide en water overblijft. Hydroxilgroepen (OH) onttrekken het waterstofmolecuul (H) uit de beschermlaag van de bacterie. Dit schakelt geuren, schimmels, bacteriën en virussen uit (PlasmaMade).

Meer over de RECO luchtreiniger

Voorbeeld: Luchtreiniger oplossing voor ventilatie in sportschool

De Technische Universiteit Eindhoven heeft een experiment met luchtreinigers in een sportzaal uitgevoerd. Hierbij gingen 40 mensen op 1,5 meter afstand intensief sporten. 150 sensoren maten hoeveel aerosolen vrijkwamen en hoe die zich gedurende de dag door de ruimte verspreidden. Het onderzoek leverde “zeer interessante eerste resultaten” op, aldus hoofdonderzoeker en hoogleraar Bert Blocken. "Wat we zagen was dat het reguliere ventilatiesysteem in Eindhoven, dat 5,7 keer meer ventileert dan officieel vereist is, de lucht niet voldoende ververste voor de hoeveelheid mensen die daar met matige inspanning bezig was. De concentratie aerosolen liep naarmate de dag vorderde hoog op." Maar toen in dezelfde ruimte twee luchtreinigers werden geïnstalleerd, verbeterde de situatie. "Toen bleef de concentratie aerosolen op een continu laag niveau" (NOS). De luchtreinigers die in dit experiment gebruikt werden, hebben dezelfde filtertechnologie als de RECO luchtreiniger.

RECO Luchtreiniger vs. Traditionele luchtreinigers

De RECO luchtreiniger heeft 5 belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele luchtreinigers:

  1. Boosdoeners van COVID-19 effectiever aangepakt
    • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Traditionele luchtreinigers zijn gericht op het filteren van fijnstof uit de lucht. Een aerosol is anders dan fijnstof en moet daarom anders aangepakt worden.
  2. Energiezuiniger door recirculatie
    • RECO luchtreinigers recirculeren de lucht waardoor er geen warmte en energie verloren gaat. Traditionele luchtreinigers zuigen vuile lucht af naar buiten waardoor het energieverbruik stijgt en de verbruikskosten toenemen.
  3. Filtert geuren, pollen, allergenen en vet
    • Traditionele luchtreiniging voert lucht af, maar reinigt deze niet. RECO luchtreinigers filteren o.a. geuren, pollen, allergenen en vet. Naast de bestrijding van COVID-19 is hij dus universeel toepasbaar voor een schoner binnenklimaat.
  4. Fluisterstil
    • Traditionele luchtreinigers maken op een hoge stand vaak veel geluid. Tijdens een gratis testplaatsing ervaart u dat de RECO luchtreiniger bijna onhoorbaar is. En dat terwijl hij tot wel 400 m³ per uur kan reinigen.
  5. Veel lager stroomverbruik (15-48 watt)
    • Door DC technologie en de 230V-aansluiting verbruikt de RECO luchtreiniger minder stroom dan traditionele reinigers.

Luchtreiniger huren bij RECO: alles tegen één vaste huurprijs per week!

  • Gratis testplaatsing
    • Ervaar gratis 1 week lang de RECO Luchtreiniger en sensor in uw ruimte.
  • Advies op maat
    • Op basis van uw ruimte adviseren we over het aantal en de positie van de luchtreiniger en sensor.
  • Luchtkwaliteit monitoring
    • Met een eigen dashboard monitoren wij continu de kwaliteit van uw binnenlucht.
  • Gratis service
    • Transport, plaatsing en periodiek onderhoud zit allemaal bij de huurprijs inbegrepen.

Ervaar het effect tijdens een gratis testplaatsing

Wilt u uw bezoekers, werknemers of patiënten ook de best mogelijke luchtkwaliteit bieden? En wilt u een extra wapen tegen verspreiding van virussen zoals corona? Vraag dan direct een gratis testplaatsing voor 1 week aan. Met data van de luchtsensor kunnen we samen de luchtkwaliteit bekijken, de eerste effecten meten van de RECO luchtreiniger en u een advies op maat geven voor uw ruimte.

Gratis testplaatsing aanvragen